Top

appartement den tex

bestaande bouw 1890 | 90 m2 

2006 + uitbreiding 2014 | ontwerp interieur en begeleiding uitvoering | locatie amsterdam

2014 Uitbreiding van bibliotheek dmv noten houten planken waarin verlichting verwerkt is zodat er op bepaalde plaatsen tussen de boeken items gepresenteerd kunnen worden. In de serre is een kantoor gecreëerd dmv een op maat gemaakt bureau en archiefkast. 

2006 De hele benedenverdieping is kaal gestript en alle elektra, de toiletruimte, cv, radiators en de keuken zijn vervangen. Alles is gestuukt en geschilderd en de vloer is gerenoveerd. Dat gebeurde in een verbouwingstraject waarin alles op elkaar werd afgestemd, zodat het resultaat ook uitpakt als één geheel.

 

Alle inbouwkasten zijn vervangen door ruimere kasten. Eén kast vervangt de trapleuning. Deze kast vormt samen met een nieuwe muur een bergruimte onder de trap. Aan de andere kant van de nieuwe muur is met twee vaste bankjes en een tafeltje een zitje in de keuken gemaakt. Tussen de keukentafel en eetkamer staat een nieuwe servieskast. Ernaast is een inham in de muur gemaakt, tussen de keuken en de eetkamer. Daardoor is contact tussen beide ruimtes mogelijk, terwijl de op maat gemaakte keuken ten dele zichtbaar is. Het ontwerp bevatte ook een verlichtingsplan.

 

timmerman de Zoeten onderhoud

meubelmaker Koen Vleugel